MANEGE LESSEN

BELANGRIJK.... 

WE VINDEN HET BELANGRIJK DAT ONZE KINDEREN DE TIJD NEMEN OM DE PONY'S TE POETSEN EN OP TE ZADELEN. DAAROM VRAGEN WIJ JE OM EEN HALF UUR VOOR DE LES AANWEZIG TE ZIJN! 

PRIVE LESSEN

Kinderen zonder rij-ervaring starten bij ons met een privé les. Deze les duurt een half uur. In de les wordt vooral aandacht besteed aan omgang met je paard, je zit, het vertrouwen en alle grondbeginselen van het paardrijden. 
Onderdeel van deze lessen is het poetsen, zadelen en verzorgen van je pony. 

PROEFLES? bel gerust om vrijblijvend een keer een les te proberen. 
Laarzen en een cap is bij ons te leen. 

RIJTJES-LES

De tweede stap na de privé les is de zogenaamde 'rijtjes-les'. Hier rij je met een klein groepje (ca. 4 ruiters) achter elkaar in de bak om ermee bekend te raken om te rijden in een groep. 
Zodra je instructeur aangeeft dat je eraan toe bent - als je zelfstandig kan sturen, stappen, draven en galopperen - ben je klaar voor de groepsles! 


GROEPSLES

Voor onze ruiters van alle niveaus bieden wij groepslessen aan. Wij rijden met gemiddeld 8 kinderen per groep een uur in de groepsles. Gevorderde jeugdruiters zijn uiteraard ook welkom op onze manege. We delen je dan in voor een proefles bij een groep die aansluit op je leeftijd en ervaring. Daarna wordt je in overleg met een van onze instructrices ingedeeld in een vaste les. Naast je vaste les kan je ook meedoen met additionele lessen, zoals onze wekelijkse springles. 

LESOVEREENKOMST EN RUITERPASPOORT

Als je na je proefles dolenthousiast van je pony afstapt, dan wil je elke week terugkomen! Dat kan, maar dan moet een van je ouders/verzorgers wel een lesovereenkomst invullen en ondertekenen. Deze is verkrijgbaar in de kantine. Dit is tevens de aanmelding voor de FNRS en het Ruiterpaspoort. Het is een officieel en persoonsgebonden document voor alle manegeruiters die rijden bij een FNRS Ruitersportcentrum.
In het ruiterpaspoort kun je veel dingen registreren, zoals gereden wedstrijden, gereden buitenritten, maar ook wanneer je de eerste paardrijlessen gereden hebt. Op vertoon van je ruiterpaspoort krijg je kortingen op ruiterkampen en voor diverse activiteiten en evenementen en mag je deelnemen aan KNHS wedstrijden. Daarnaast is er een ongevallenverzekering gekoppeld aan het ruiterpaspoort, een belangrijk document dus!
Lees meer hierover bij www.fnrs.nl
Wil je opzeggen? De opzeggingstermijn is 1 kalendermaand en kan uitsluitend schriftelijk of per email plaatsvinden. Vergeet niet eventueel het ruiterpaspoort op te zeggen via de FNRS.!
Maar er is nog meer...
 SPRINGLESSEN
We organiseren wekelijks springlessen voor de enthousiaste ruiters die een sprongetje willen wagen. Natuurlijk passen we de les aan aan het niveau van de deelnemers. 
 PONY-PRET 
Voor de allerkleinste ponyliefhebbers starten we binnenkort met 'lesjes'  met onze kleine pony's zoals onze Shetlanders Jut en Jul. alle kinderen vanaf vier jaar kunnen hieraan meedoen!
 Interesse? stuur even een mailtje naar info@hestar.nl of vul het contactformulier in. Zodra wij genoeg kinderen hebben gaan we van start!!!! 

Geef je nu vast op voor Ponypret voor kleuters!

GOED OM TE WETEN....

De lessen duren met op- en afstijgen 60 minuten. Bovendien moeten de ruiters een half uur voor aanvang van de les aanwezig zijn om hun pony of paard te poetsen en op te zadelen. Na de les moeten de ruiters de pony's en paarden op stal zetten, afzadelen en verzorgen. Daardoor duurt met voor- en nabereiding een les doorgaans zo'n 2 uur.

In verband met de indeling van de pony's moet verhindering minimaal 24 uur voor de les doorgegeven worden aan HESTAR. Alleen dan kan er een inhaalles besproken worden.

Er kunnen zich omstandigheden voordoen, waarbij de instructrice besluit de praktijkles om te zetten in een theorieles of longeerles. Wanneer dit besluit genomen wordt, gebeurt dat voor de veiligheid of de rijvaardigheid van de kinderen. Bij zeer warm weer worden de lessen ingekort tot 45 minuten en kunnen waterspelletjes met de pony's gedaan worden. Dit in het belang van de pony's.

In de eerste vier weken van de zomervakantie in het basisonderwijs, zijn er geen lessen. De pony's zijn dan op ponykamp en naar het weiland. De laatste twee weken van de zomervakantie worden de lessen samengevoegd.
Share by: